Összes oldalmegjelenítés

2011. július 6., szerda

10 fiatalító arcpakolás a konyhából

  Összegyűjtöttem milyen zöldséget/gyümölcsöt/más konyhai alapanyagot használhatunk fel bőrápolásra. Van amiről már hallottam,van amiről fogalmam sem volt.Gondoltam,legyen itt,egyben, egy helyen, elvégre itt a gyümölcs és zöldség szezon...

1. Alma
(Azért ez az első,mert a lányom jele az oviban :)).
Mire használható? Lereszelve nagyon jó hámlasztót kapunk belőle,a joghurttal összekevert reszelt almát 15 percig kell az arcunkon hagyni.
2. Narancs
A zsíros bőrnek jót tesz, ha a narancs levét mézzel és joghurttal kevered és ezt a pakolást teszed az arcodra és pihensz egy negyed órácskát. fakó bőr ellen is jó,de ha érzékeny a bőröd 10 percnél tovább ne hagy fenn!
3. Mangó
Lehet,kicsit drága gyümölcs,de csak egy kell az arcodra,törd össze vagy turmixold és kend a megtisztított bőrre.Nemcsak hámlasztó hatású,de tele van vitaminokkal,amik energiát adnak a bőrnek,eltüntetik a fáradt bőrt.
4. Eper
Már lehet,hogy leérett,de jövő tavasszal is ki lehet próbálni. Főleg,hogy ránctalanító,fiatalító hatása van. Át kell passzírozni néhány szemet és felkenni az arcodra.Ha érzékeny a bőröd,keverd össze tejszínnel.
5. Banán
Száraz bőrre szuper pakolás egy fél banán összetörve,tejszínnel keverve.
6.Uborka
Ez a pakolások James Bond-ja,ha hidratálásról van szó ! Lereszelve az egész arcunkra tehetjük,a levét használhatjuk toniknak,de a fáradt duzzadt szemnek is jót tesz 1-1 uborka karika.
7. Joghurt
Minden bőrtípusra használható,nyugtat,hidratál, a benne lévő tejsavnak pedig enyhe hámlasztó hatása van.
8. Méz
A méz univerzális bőrápoló, táplálja, fertőtleníti és ránctalanítja a bőrt. Minden bőrtípusra kiváló, bármilyen pakolásba belekeverheted, csak jobb lesz tőle.
9. Tojás
A tojásban található kollagén feszesíti a bőrt, és segít a ráncok kialakulásának megelőzésében. Verj fel egy tojásfehérjét, és vidd fel az arcra. (mondjuk nem tudom,ennek nincs-e kellemetlen szaga. A tojásos-szódabikarbónás sampon is kicsit büdi,de használ...)
10. Zabpehely
A zabliszt és zabpehely kiváló bőrnyugtató. Ha az arcod gyakran kiszárad és irritált, akkor áztass meg egy keveset tejben, majd tedd az arcodra. A zablisztet fürdővízbe is teheted, segít a pikkelysömör tünetein is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése